Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo

Dags igen för Årets Eldsjäl!

Av Petter Jennervall 27 februari, 2016

Nu ska de verkliga hjältarna lyftas fram i ljuset. Nu ska eldsjälarna i det svenska föreningslivet prisas.
Årets Eldsjäl 2016 är här – var med och rösta fram vinnarna!

Här kan du rösta på Årets Eldsjäl 2016!

Den 30 december 2007 anordnades ”Våra Eldsjälar – Svenska Rikslotteriets galakväll” i Globen. Galan sändes i TV4 och Folkspels Föreningsstipendier delades ut i de fem kategorierna Årets Eldsjäl, Årets Förening, Årets Ledare, Årets Miljöstipendium och Årets Projekt. Bland artisterna denna premiärkväll kan nämnas Carola och Pet Shop Boys.

Eldsjälsgalan var född – och var direkt en succé.

Sedan har det fortsatt med en Eldsjälsgala i Folkspels regi varje år. Flera gånger från Göteborg och Lisebergshallen, och alltid med fantastiska pristagare/eldsjälar och kända artister.

2013 var första gången då Eldsjälsgalan ägde rum i början av kalenderåret. En tradition som håller i sig då detta års vinnande eldsjälar kommer att prisas i mars 2017.

Kom ihåg att rösta!
Men hur går då tävlingen till? Jo, det är enkelt. Eldsjälar har nominerats av hela svenska folket under perioden 1 mars 2016 till 15 januari 2017. Finalister tas ut av en jury och presenteras med filmer och artiklar här på sajten. Röstningen är gratis och pågår fram till sista februari 2017. Vinnarna presenteras på Eldsjälsgalan den 9 mars.


Det finns fem kategorier, närmare bestämt Integration, Hälsa, Kamratskap, Ledare och Öppen. Var med och rösta fram vinnarna!

Här kan du rösta på Årets Eldsjäl 2016!

Fina priser
I varje kategori presenteras 4 finalister – du kan rösta en gång per kategori – och redan att bli utsedd som finalist ger fina priser. Utöver själva äran är varje finalist garanterad ett personligt stipendium på 10 000 kronor samt hela upplevelsen av Eldsjälsgalan 2017, inklusive resa och boende.

De finalister som röstas fram som vinnare i sin kategori får ytterligare 15 000 kronor som ett personligt stipendium och dessutom 50 000 kronor som går till det projekt/förening som den vinnande eldsjälen brinner för.

Slutligen, av de fem kategorivinnarna utses en Årets Eldsjäl – och den vinnaren kan glädja sig åt en helt ny bil från Volkswagen!

Läs mer om kategorier och kriterier för Årets Eldsjäl här

 

Våra samarbetspartners

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2018. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.