Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo
På bilden: Laszlo Varga, vd Euroflorist.

Samarbete

”Ett föreningsliv för alla kräver eldsjälar”

Av Victoria Lagercrantz 1 januari, 2017

Blomsterförmedlaren Euroflorist vill vara med och stötta föreningslivets eldsjälar.
– Deras engagemang skapar glädje och öppenhet i föreningarna, säger Laszlo Varga, vd.

Här kan du rösta på Årets Eldsjäl 2016!

Euroflorist grundades i Malmö 1982, och har sedan starten skickat mer än 48 miljoner blombud över hela världen – och hjälpt till att göra minst lika många människor glada.

– Vår affärsidé går ut på att koppla ihop personer och sprida glädje med hjälp av blommor och våra andra produkter, berättar Laszlo Varga, vd för Euroflorist. Och är det något som alla eldsjälar gör – vecka efter vecka, år efter år – är det just att sprida glädje. Vi är stolta över att få vara med och uppmärksamma dem.

Euroflorist är partner till Folkspel och har engagerat sig i projektet ”Årets Eldsjäl” kategorin Öppen, som vill lyfta fram personer med ett brinnande engagemang som kommer många till del.

– Kategorin Öppen känns naturlig för oss eftersom den speglar även vår verksamhet. Folk skickar blommor av alla möjliga anledningar, inte för något specifikt. Det kan handla om allt från att tacka för hjälpen för en tjänst i vardagen till att fira någons bröllop.

Varför behövs eldsjälarna?
– Jag tror inte att föreningslivet skulle fungera utan det ideella engagemanget. Dels skulle det vara svårt för föreningar att få ekonomin att gå runt om allt jobb gjordes professionellt. Dels skulle vi inte få den naturliga glädjen, värmen och öppenheten. Eldsjälar som ställer upp för att de brinner för verksamheten är bland det finaste med föreningslivet. Ibland tror jag att vi tar det här engagemanget för givet. Vi behöver till exempel bli bättre på att informera inte minst nyanlända om föreningslivets möjligheter. Att både barn och vuxna är välkomna att vara med.

Laszlo Varga har egna erfarenheter av föreningsarbete:
– Jag är gammal kanotist och sedan många år ungdomstränare i Malmö Kanotklubb och har gjort allt från att fixa fika till att laga kanoter – samt varit förbundskapten för juniorlandslaget i tre år, allt ideellt. Så jag har fått uppleva föreningslivets stora glädje, och även lärt mig att en förening inte rullar på av sig själv – alla eldsjälar behövs.

Här kan du rösta på Årets Eldsjäl 2016!

FAKTA/EUROFLORIST
Förmedlar hälsningar med hjälp av blommor, och har Europas största nätverk av professionella florister. Företaget grundades i Malmö 1982 och har expanderad till att ha verksamhet i 12 länder med kontor i Sverige, Holland, England, Tyskland, Polen och Frankrike. På huvudkontoret i Malmö jobbar drygt 60 personer.

Våra samarbetspartners

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2018. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.