Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo

Vinnare Årets Eldsjäl

Här är Årets Eldsjäl 2016: Anna Karlsson

Av Victoria Lagercrantz 9 mars, 2017

Grattis Anna Karlsson, vinnaren i Årets Eldsjäl 2016!
– Att ge är att vara rik på riktigt, säger Anna.

Vid 22.30 läste Folkspels ordförande Anders Rydberg upp juryns motivering:

”Med sitt driv, engagemang, värme och vilja har tusentals utsatta barn och ungdomar fått en meningsfull och tryggare fritid. Att ge är att vara rik på riktigt.”

Och i ett regn av guldfärgad konfetti och till jubel och stående ovationer i Berns salonger tog Anna Karlsson emot vinnarstatyetten, och titeln är nu hennes: Årets Eldsjäl 2016.
– Det här är jättestort! Före galan gick det inte ens att tänka tanken – men det här betyder att vårt budskap och det vi tror på kan spridas, och hjälpa ännu fler.

Anna Karlsson har startat VildaKidz i Luleå som erbjuder gratis aktiviteter året om för barn som har det svårt. Ungefär varannan dag bjuder hon och hennes familj in barnen till någon meningsfull aktivitet. Det kan vara allt från skogsutflykter till hopp på ett trampolincenter till bakning hemma hos Annas familj.

Allt är gratis och det finns bara en – men tydlig – regel: Man måste vara snäll.

Anna fick förutom prissumman på totalt 75 000 kronor nyckeln till en splitter ny Volkswagen, värde cirka 250 000 kronor.
– Självklart lägger vi allt i föreningen. Pengarna ska bland annat gå till de barn i Norrbotten som hamnar i kläm när myndigheterna inte sköter sitt jobb – då deras föräldrar bollas mellan försäkringskassan och soc i månad efter månad. För de här barnen vill vi göra något extra.

Bilen, kommer den väl till pass?
– Ja, den behöver vi till alla våra barn.

Anna Karlsson
Ålder: 42 år.
Familj: Maken Stefan och barnen Rebecca, 12, och Marcus, 9.
Bor: Luleå.
Gör: Grundare till VildaKidz tillsammans med maken Stefan. Ger över 3000 utsatta barn och ungdomar möjligheten att vara med på kostnadsfria aktiviteter under hela året.

VildaKidz
Ideell förening som grundades i början av 2015 av Anna Karlsson och hennes man Stefan. Hela familjen har från början varit engagerad och ordnar runt 200 kostnadsfria aktiviteter om året för barn och unga, målgruppen är 0-18 år. Föreningen arrangerar även familjeaktiviteter. I VildaKidz finns bara en regel: Man måste vara snäll.

Läs mer om VildaKidz på deras Facebook-sida samt på hemsidan.

Läs mer om Anna Karlsson här.

Våra samarbetspartners

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2018. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.