Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo

Krönika

Jennifer Wegerup: ”Ännu viktigare att lyfta fram alla eldsjälar i Sverige”

Av Jennifer Wegerup 9 april, 2018

En flammande succé, Eldsjälsgalan 2018.
En gala och ett projekt som växer år för år, tack vare den glöd som finns hos alla inblandade.
En glöd som aldrig slocknar och som vi nu blåser nytt liv i med inför galan 2019 med flera nyheter.
Det är dags att nominera nya eldsjälar, alla med en brinnande kärlek till svenskt föreningsliv.

Nominera din eldsjäl inom integration

Hur sätter man ord på känslor utan att bli banal? Hur fångar man en kväll som betyder så mycket, för så många? Eldsjälsgalan i mitten av mars var en kväll som visade precis hur viktigt projektet Årets Eldsjäl är och hur det har vuxit.

Med den vissheten är det nu dags för alla inblandade att blicka framåt och fortsätta växa, bli ännu bättre, nå ännu fler, hjälpa ännu mer. Folkspels hjärteprojekt visar precis hur mycket svenskt föreningsliv betyder för enskilda människor men också för hela vårt land. Och hur varje såld Bingolott eller Sverigelott hjälper, då allt går tillbaka till föreningslivet i just projekt som Årets Eldsjäl och GeBortTillSport. Varje lott bidrar till att barn och unga kan fortsätta träna, till att svenskt föreningsliv lever och till att alla som jobbar ideellt kan prisas, lyftas och hjälpas, med mer resurser.

Nytt inför i år blir den nya kategorin Specialpris där finalisterna kommer att utses av en jury och där vinnaren sen kan röstas fram av svenska folket. Övriga kategorier är Integration, Hälsa, Årets Idrottsförening samt Ledare. Försvinner gör Kamratskap och Öppen. Tanken är att bli ännu bättre på att hitta fler eldsjälar som jobbar för andra, ofta i det dolda.

Den första nomineringsperioden är redan perioden 3 april till 11 maj och har alltså dragit i gång. Så skynda att nominera människor som hjälper till i det viktiga arbetet med att få människor att bli en del av och delaktiga i det svenska samhället! Sen fortsätter det med olika nomineringsperioder för alla kategorier under hela året. Bortsett från personliga prispengar och ära till alla finalisterna får slutvinnaren 50 000 kronor till just den verksamhet hon eller han arbetar för och prisats för.

Det är hög tid att börja lyfta fram ännu flera av dem som ordnar rullstolsbasket, jämställd sportlitteratur, kvällsaktiviteter i utsatta områden och tusentals andra viktiga verksamheter för våra barn och unga.
Var med och hjälp till att hitta nya eldsjälar i Årets Eldsjäl 2019. Arbetet har precis börjat, och det är viktigare och roligare än någonsin tidigare.

Våra samarbetspartners

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2018. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.