Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo
Monica Forsberg blev först ut att bli utsedd till Årets Eldsjäl på distriktsnivå.

Nyhet

Monica, 79, fick pris – efter 30 år

Av Tobias Jansson 10 november, 2017

Årets Eldsjäl bara växer.
Och nu ska eldsjälarna börja prisas även på lokalnivå.
Första vinnare: Monica Forsberg, 79.

Här kan du nominera Årets Eldsjäl 2017! Att nominera är gratis och din eldsjäl kan vinna fina priser.

I Västerås har precis den årliga lokala idrottsgalan ägt rum, med en helt ny kategori i samarbete med Folkspel och Riksidrottsförbundet:
Årets västmanländska eldsjäl!

Vinnare blev Monica Forsberg – som i 30 år varit ledare för Friskis & Svettis, och som verkligen brinner för att fler äldre ska vara fysiskt aktiva allt högre upp i åldrarna.
I motiveringen står också:
”Monica är en fantastisk ambassadör och förebild för föreningen och hon sprider så mycket livsglädje”.

Själv är hon omtumlad över uppmärksamheten.
– Jag är chockad. Jag har aldrig ens varit på någon gala tidigare och trodde kanske aldrig att det skulle hända mig, inte i den här åldern. Men det är fantastiskt roligt att bli uppmärksammad för det jag gör. Det ger mig så mycket, mina grupper i Friskis & Svettis betyder så mycket för mig.

Carina Olofsson, projektledare för Årets Eldsjäl hos Folkspel, förklarar:
– Vi vill lyfta fram föreningslivets eldsjälar ännu mer. Detta är ett unikt samhällsprojekt där vi från Folkspel kan vara med och påverka, engagera, stötta och lyfta alla de tusentals ideella ledare som finns.

Hur kommer Årets Eldsjäl att sprida sig över landet?
– Vi har redan vår stora Eldsjälsgala på Berns i mars – och vår förhoppning är att alla 19 distrikt i Sverige inom ett par år kommer att utse en egen Årets Eldsjäl, som naturligtvis också får vara på plats på den stora galan. Vi börjar med tre distrikt nu första året: Västmanland, Uppland och Blekinge.

Här kan du nominera Årets Eldsjäl 2017! Att nominera är gratis och din eldsjäl kan vinna fina priser.

Våra samarbetspartners

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2019. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.