Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo

Nominera Årets Eldsjäl 2018

Av Victoria Lagercrantz 22 februari, 2016

Vem är en eldsjäl i din förening?
Från den 2 april kan du nominera hjältar från föreningslivet till Årets Eldsjäl 2018. Vinnarna hyllas och prisas vid Eldsjälsgalan i mars 2019.

Vinnarna – minglet på röda mattan – känslorna! Se höjdpunkterna från Eldsjälsgalan på Berns salonger i mars 2017 här.

 

De 6 eldsjälskategorierna

Hälsa
 Vet du någon som får andra att må bra? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Hälsa” ska den du nominerar hjälpa människor runt omkring sig att må bra, fysiskt och/eller psykiskt.

Integration 
Vet du någon som ser till att alla kan och får vara med, oavsett vem de är och var de kommer ifrån? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Integration” ska den du nominerar aktivt jobba för att berika mångfalden och hjälpa människor – oavsett förutsättningar, bakgrund, hudfärg, etnicitet, religion eller sexuell läggning – att bli en del av föreningen eller gruppen.

Kamratskap
 Vet du någon som är en riktigt god vän och som alltid ser andra människor? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Kamratskap” ska den du nominerar sträva mot ett klimat där alla i föreningen, laget eller gruppen känner sig lika mycket värda och har respekt för varandra.

Ledare
 Vet du någon som är en riktigt bra ledare? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Ledare” ska den du nominerar vara en ideell ledare som är ett föredöme och en förebild för alla i föreningen, laget eller gruppen.

Öppen. Vet du någon som är en äkta eldsjäl? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Öppen” ska den du nominerar ha ett brinnande engagemang som kommer många tillgodo inom föreningen eller gruppen.

Årets idrottsförening. Jobbar din förening medvetet för att bedriva idrott på lika villkor? Jämställdhet inom idrotten är en fråga om demokrati, resurser och intressen. Riksidrottsförbundets övergripande mål för idrottens jämställdhetsarbete är att flickor och pojkar, kvinnor och män, ges lika möjligheter och villkor att utöva och leda idrott samt att jämställdhetsperspektivet ska genomsyra den dagliga verksamheten.

 


 

 

 

Våra samarbetspartners

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2018. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.