Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo

Stefan Oskarssons hockeyinitiativ i Hasselstad har fått folk att gå man ur huse – alla vill vara med!

Finalist årets eldsjäl/Öppen: Stefan Oskarsson

Från 7 till lång väntelista – i Blekinge glöder hockeyn

Av Tobias Jansson 15 februari, 2018

Hasselstad Bandyklubb kanske inte ens ha funnits idag, om det inte vore för eldsjälen Stefan Oskarsson.
– Han äter, lever och sover med hockeyn – 24 timmar om dygnet, säger klubbens ordförande Bo Sandin.

Rösta på din Eldsjäl här – 5 mars är sista dagen!

Det kom ett mejl med en nominering av Stefan Oskarsson som Årets Eldsjäl i den öppna kategorin, men det går inte att publicera innehållet – ty så mycket utrymme finns knappt ens på nätet. Kontentan av det går dock att sammanfatta:

Stefan Oskarsson är och gör allt i Hasselstad Bandyklubb.

Han blev medlem i föreningen 2009 och då var Blekingeföreningen i stort sett nedlagd med bara sju medlemmar. Nu blomstrar verksamheten. Stefan drog 2012 igång den hockeysektion som i dag är ytterst livaktig, som har 41 spelare i två olika lag och som har ett 90-tal på väntelistan som vill vara med.

– Från början var vi ett gäng kompisar, jag och mina systersöner. Vi hyrde ishallar privat och åkte och spelade pyjamashockey i träningsoveraller. Sen kom idén att dra igång en hockeysektion här i Hasselstad. Men det var aldrig meningen att det skulle bli så här stort, säger Stefan Oskarsson, och fortsätter:

– Vi är en liten med väldigt aktiv klubb och vi har alltifrån hockeyn till minigolf, boule och kubb till att vi på kvällarna samlas i klubblokalen och spelar kort. Tyvärr kan vi idag inte ta emot alla som vill vara med, så populärt har det blivit.

Det är Stefan som själv administrerar allt som har med hockeyn att göra, och det var han som var drivande vid bygget av minigolf- och boulebanor. Det blir många timmar i telefon och framför datorn: inköp ska göras, budget ska läggas, avgifter ska betalas, istider bokas, medlemsavgifter ska in, domare ska kontaktas, andra klubbar och kommunen ska det korresponderas med … och dessutom sköter han föreningens hemsida.

Dessutom har Hasselstad är synnerligen god ekonomi. Det beror på Stefans engagemang och kontakter – totalt har den lilla föreningen 27 mindre samarbetspartners som alla vårdas mycket väl.

– För mig är det en självklarhet att jag ska engagera mig. Det här sociala … det ger så mycket glädje tillbaka. Det är en fantastisk känsla att tillhöra ett lag, även om det är på den här rätt låga nivån, säger han.

Joakim Jaxér som själv är spelare i Hasselstad beskriver Stefan Oskarssons roll och syn på sig själv på ett träffande sätt:

– Han är otroligt osjälvisk. Han tänker på oss i laget i första hand. Han tänker på föreningen i andra hand. Och jag skulle säga att han tänker på sig själv i tredje hand. Han är otroligt positiv och en riktig föreningsmänniska.

Men trots många kringaktiviteter så är det hockeyn som är själva kärnan. Den yngsta spelaren i laget är 18 år, den äldsta nyss fyllda 60. Vissa har spelat rätt mycket tidigare i livet, andra knappt alls. Den gemensamma nämnaren är att de alla älskar hockey.

– Att se alla dessa killar gör mig glad. Vi har ett fantastiskt åldersspann i våra två lag, vi spelar lite träningsmatcher mot andra lag, och den glädje som uppstår då när vi spelar går inte att ta på. Jag är lycklig som får uppleva det, säger Stefan Oskarsson.

Stefan Oskarsson
Ålder: 45 år.
Bor: Ronneby.
Gör: Väckte liv i Hasselstad Bandyklubb och har fått föreningen att blomstra.

Finalist - årets eldsjäl / Öppen

Stefan Oskarsson

På sex år har Stefan Oskarsson genom sitt engagemang fått hockeyn att blomstra i Hasselstad.

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2018. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.