Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo

Vinnare/kamratskap

Emelys unika nätverk gör ständigt storverk

Av Johanna Karlsson 15 March, 2018

Emely Crona Stenberg ville utmana klimatet mellan kvinnor.
Därför drog hon i gång nätverket Heja Livet – och blev vinnare av Årets Eldsjäl/Kamratskap.
– Det är skitkul! Vad ska man säga, man vill ju att alla i kategorin ska vinna, säger Emely, märkbart rörd ­efter att ha mottagit priset.

Någon behöver en lägenhet. En annan frågar om råd inför en löneförhandling. En tredje undrar hur det är att resa jorden runt ensam och en fjärde behöver hjälp med sin psykiska ohälsa. I Heja Livet tas mängder av olika ämnen upp som rör just det, livet.
– Nu är planen att skapa en egen, ­fristående plattform för Heja Livet, säger Emely Crona Stenberg.

Den ideella föreningen Heja Livet började som en liten grupp på 100 personer 2014 – och nu drygt tre år senare har Facebook-gruppen över 60 000 medlemmar.
– Jag ville förändra konkurrenstänket och bemöta fördomar om kvinnor i grupp. Jag ville också utforska vad som skulle hända om vi samlar en mängd kvinnor i olika åldrar på samma plattform. Var hamnar vi då och hur blir vi unika?

Det unika med Heja Livet är att det aldrig har skrivits ett enda ont ord om någon annan.
– Vi har inget som helst utrymme för 2000-talets argaste ord: Näthat. Konstruktiv kritik, ja, men aldrig hat. Redan från dag ett har vi varit tydliga med att Heja Livet inte är en plats för personliga påhopp, elakheter och skitsnack. Diskussioner och dialoger är självklart välkommet, vi alla har olika åsikter, men det gäller att framföra det på ett schysst sätt, säger Emely Crona Stenberg.

Emely Crona Stenberg
Ålder: 32 år.
Bor: Stockholm.
Gör: Driver Facebook-gruppen och nätverket Heja Livet som på kort tid har fått 60 000 medlemmar; ett forum för enbart tjejer som ska inspirera, stötta och engagera.

Våra samarbetspartners

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2019. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.