Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo

Förening

Finalister i Årets Eldsjäl Årets Idrottsförening

Av Tobias Jansson 2 March, 2018

Här är alla finalister inom kategorin Årets Idrottsförening – en ny kategori som Folkspel samarrangerar tillsammans med Riksidrottsförbundet och som går under temat Jämställdhet. Den här kategorin går inte att rösta på, utan vinnaren kommer att utses av en jury och presenteras på Årets Eldsjäl-galan på Berns den 15 mars.

Hässelby SK

Har under en lång tid strävat efter total jämställdhet och har bland annat många kvinnliga ledare – även för pojklagen. Läs mer.

Subsurfers Högdalen

Utmanar normer och föreställningar inom machokulturen som har präglat skateboardsporten. Har lyckats i sitt arbete att få många tjejer att vilja hålla på med skateboard. Läs mer.

Luleå Hockey

Tog ett principbeslut om att satsa lika mycket på damerna som på herrarna, och arbetar intensivt för att ge tjejerna bättre förutsättningar. Vill att tjejernas ska kunna vara proffs och vill starta ett hockeygymnasium för tjejer. Läs mer.

Notvikens IK

Hjälper och stöttar kvinnor före och efter graviditeter och låter sina medlemmar ha regelbundna hälsokontroller. Arbetar med temakvällar för att skapa en sund föreningsmiljö. Läs mer.

Våra samarbetspartners

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2019. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.