Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo

Finalister

Fyra verkliga hjältar – här är alla finalister inom kategori Hälsa

Av Tobias Jansson 4 September, 2018

Här är alla finalister inom kategori Hälsa. Fyra verkliga hjältar. Fyra människor som jobbar för att hjälpa människor, kanske framförallt de människor som inte har en naturlig väg in i det svenska föreningslivet. Och det oavsett bakgrund, etnicitet, sexuell läggning, medicinskt nedsättning eller något annat.

Visste du att…

… Folkspel är en ideell organisation som ägs av 73 riksorganisationer i Sverige. Folkspel erbjuder svenskt föreningsliv att sälja lotteriprodukter (Bingolotto och Sverigelotten) för på så sätt dra in pengar för att finansiera sin verksamhet.

Gemensamt för de fyra är att de lägger ner otroligt mycket tid på att få andra att känna sig sedda och på att få andra att må bättre. De är med andra ord fyra fantastiska eldsjälar.

Rösta fram den du vill ska bli Årets Eldsjäl inom Hälsa!

Kom ihåg att röstningen är gratis och pågår ända fram till Eldsjälsgalan i mars 2019 – och det gäller alla kategorier. Du får rösta en gång per kategori.

Rösta på din Eldsjäl här!

Lisa Hegmegi

För tre år sedan utvidgade hon Jönköpings SS till att bli en mer inkluderande förening genom att starta simgrupper i som riktar sig till barn och ungdomar som behöver extra stöd beroende på motoriska svårigheter eller olika slags diagnoser.

Niclas Wennerlund

Skapade Bara Vanlig, en löpargrupp för barn och unga med funktionsvariation, och som nu finns på fyra ställen i Sverige – med fyra ytterligare på gång.

Peter Lööf

Vis av sina egna erfarenheter startade han träningslokalen och ”ungdomsgården” Slagskeppet som hjälper barn och ungdomar, ofta de som har ätstörningar eller brottas med självmordstankar, och erbjuder all värme och kärlek som finns.

Jessica Wallblom

Tröttnade på elitsatsningen i sin gamla gymnastikförening och bildade en ny – som har vuxit från noll till snart 700 medlemmar på fyra år. En förening där barnens vilja att röra sig och träna står i centrum, inte föräldrarnas krav och förväntningar.

Våra samarbetspartners

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2019. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.