Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo

Årets Idrottsförening

Här är alla finalister inom kategori Årets Idrottsförening

Av Tobias Jansson 13 November, 2018

Här är alla finalister inom kategorin Årets Idrottsförening – en kategori som Folkspel samarrangerar tillsammans med Riksidrottsförbundet och som går under temat Senioridrott. Den här kategorin går inte att rösta på, utan vinnaren kommer att utses av en jury och presenteras på Eldsjälsgalan på Berns den 14 mars.

IKSU

Den enorma Umeå-föreningen har ett brett utbud av idrott även för seniorer. Vattengympa och cirkelträning står i centrum – och seniorernas träningspass kallas skämtsamt för ”Antikrundan” av föreningens yngre idrottare. Läs mer här.

Korpen Växjö

Med ett seniordagkort – 350 kronor per termin – har Korpen Växjö fått ordentlig fart på sin verksamhet för äldre. De äldre vill gärna träna på dagtid – när hallarna och lokalerna ändå ofta står tomma. Läs mer här.

Narva BK

Bedriver äldreboxning ett antal gånger i veckan där kravet är att man måste vara minst 60 år – vilket många är med råge. Har också utvecklat en amerikansk modell för boxning för Parkinson-sjuka. Läs mer här.

Enskede IK

Har dragit igång en verksamhet inom gå-fotboll som vänder sig till pensionärer i syfte om att få dem att röra på sig mer. Arrangerade nyligen Sveriges första match i gå-fotboll och är med och stöttar andra föreningar som vill börja. Läs mer här.

Våra samarbetspartners

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2019. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.