Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo

eldsjälsgalan

Här är alla höjdpunkter från Eldsjälsgalan

Av Ellinor Björkman 10 March, 2017

I går var det äntligen dags för Eldsjälsgalan på Berns salonger i Stockholm.
– Det var en gala som verkligen berörde, säger Ida Björnstad, kvällens konferencier.
Här är alla höjdpunkter från Eldsjälsgalan.

Drygt 200 sittande gäster. 20 finalister. 5 vinnare i olika kategorier. Och en Årets Eldsjäl 2016.

Den prestigefyllda titeln och en specialdesignad vinnarstatyett fick till slut Anna Karlsson ta emot – till stående ovationer i ett regn av guldfärgad konfetti. Genom föreningen VildaKidz har Anna hjälpt över 3 000 utsatta barn.
– Det känns väldigt, väldigt stort. Att bara få komma hit är en vinst i sig, sa Anna efter att ha tagit emot priset.

Förutom prissumman på totalt 75 000 kronor fick hon nyckeln till en splitter ny Volkswagen, värde cirka 250 000 kronor. Här kan du se segerintervjun med Anna.

Vinnarna i respektive kategori
Under kvällen hyllades 20 finalisters ideella engagemang i föreningslivet – i fem olika kategorier. De har alla gjort riktiga hjälteinsatser för att andra människor ska må bra.

”Eldsjälar är allt vi behöver”
TV4-profilen Ida Björnstad, som drog igång projektet ”Ge bort till sport”, var kvällens konferencier. Linnéa Claeson, handbollsspelare och Instagram-profil, och Björn Eriksson, Riksidrottsförbundets ordförande, var några av dem som gjorde Ida sällskap på scenen för att dela ut pris till vinnarna.

Ida Björnstad var mer än nöjd med kvällen.
– Det har varit helt fantastiskt och väldigt inspirerande att höra alla dessa 20 finalister som har varit med oss här ikväll. Det här var en gala som verkligen berörde, säger hon.

Här kan du se hela intervjun med Ida Björnstad efter galan

Våra samarbetspartners

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2019. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.