Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo

Det är inte bara ishockey som gäller nuförtiden i Skellefteå – konståkningsföreningen växer stadigt och jobbar intensivt för att få aktiva i alla åldrar.

Nyhet

Hectors resa del 10: Inte bara hockey i Skellefteå

Av Tobias Jansson 5 January, 2019

Skellefteå är mest känd som ishockeystad.
Men det finns annan is-sport i stan.
– Vi vill att alla ska vara en del av vår familj, säger Sean Abram, huvudtränare i Skellefteå Konståkningsförening.

Läs mer: Rösta på din favorit inom kategorin Ledare

Visste du att…

… svenskt föreningsliv sålde Bingolotter och Sverigelotter för drygt 486 miljoner kronor under 2017, och att hela överskottet (164 miljoner kronor) har gått direkt tillbaka till föreningarna.

”Konståkning för alla”, är den devis som Skellefteå Konståkningsförening verkar efter.
–Vuxna och barn och äldre. Kvinnor och män. Alla ska kunna lära sig konståkning och vara en del av vår familj, säger Sean Abram, och fortsätter:
– Skellefteå är en liten stad, men även här är det viktigt att aktivera ungdomarna – om inte annat håller det kanske borta dem från dumheter.

Ex-chilenaren Hector Valeria, som här gör sitt tionde stopp på sin Sverigeresa, har inte direkt vuxit upp på is – vilket syns …

Våra samarbetspartners

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2019. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.