Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo

Bokskogens GK jobbar aktiv för att få fler kvinnliga golfare – och arbetar ihärdigt för att förändra grundläggande strukturer och språkbruk.

Nyhet

Hectors resa del 9: Här ska snart hälften vara kvinnor

Av Tobias Jansson 3 January, 2019

Är golf en sport för gubbar, män och killar?
Delvis.
Det vill Bokskogens GK ändra på.

Rösta på din favorit inom kategorin Ledare

Visste du att…

… svenskt föreningsliv sålde Bingolotter och Sverigelotter för drygt 486 miljoner kronor under 2017, och att hela överskottet (164 miljoner kronor) har gått direkt tillbaka till föreningarna.

Svenska Golfförbundet har en vision som de har döpt till 50/50. Den går i korthet ut på att hälften av alla aktiva golfare i Sverige en vacker dag ska vara kvinnor.
– Den största utmaningen är att få folk att förstå att vi verkligen har ett problem. Vi är bara 30 procent kvinnor idag och det håller inte, säger Peter Kollert, ordförande i Bokskogen.

För Hector Valeria blir besöket extra spännande. Det är första gången i sitt liv som han besöker en golfklubb.
Hur sitter hans teknik?

Våra samarbetspartners

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2019. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.