Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo

Höjdpunkterna från Eldsjälsgalan

Idrottshjältar, ministrar, tv-profiler och författare – alla ville gå på gala på Berns

Av Victoria Lagercrantz 16 March, 2018

Äntligen var det dags för Eldsjälsgalan – där vinnarna i Årets Eldsjäl 2017 prisades.
– Att få äran att leda en gala full med eldsjälar gör mig alldeles varm i hjärtat, säger Rickard Olsson, som tillsammans med Simon Ljungman var konferencier för hela galan.

Jublet från de nästan 300 gästerna ekade i anrika Berns salonger. De gamla kristallkronorna vakade över det guldfärgade konfettiregnet.

Vann 75 000 kronor och ny Volkswagen
Eldsjälsgalan torsdagen den 15 mars blev precis den dundersuccé som alla hade hoppats på – och när kvällen gick mot sitt slut fick göteborgaren Jan Mellgren mycket välförtjänt höja den specialdesignade eldssjälsstatyetten mot taket under middagsgästernas applåder.

Jan Mellgren – som dragit igång dam- och kälkhockey i utsatta stadsdelen Angered och som har öppnat dörren för alla – fick ta emot totalt 75 000 kronor och en ny bil från Volkswagen – värd cirka 250 000 kronor.

”Vi ska ge unga tjejer drömmar”
– Jag är stolt över det här priset – det gör mig bara ännu mer kraft för framtiden. Prispengarna ska rakt in i verksamheten, så Göteborgs HC kan fortsätta utvecklas och ge unga tjejer drömmar. Nu ska vi tillsammans med skolorna och företagen och de andra föreningarna uppe i Angered fortsätta att växa och ge alla chansen att vara med. Det handlar ju om folkhälsan och om att ge barn och ungdomar möjligheten att idrotta

Hyllar vardagshjältarna
Årets Eldsjäl drivs av Folkspel för att uppmärksamma alla vardagshjältar i det svenska föreningslivet. Det krävs enormt slit, passion och vilja för att en förening eller klubb ska fungera och må bra. Utan undantag hänger framgången på att det finns åtminstone en riktig eldsjäl i en förening. Genom sin outtröttlighet bär de föreningen på sina axlar.

Jessica Almenäs, programledare, var en av gästerna:
– Föreningslivet har betytt jättemycket för mig. Jag har lärt mig massor genom att vara med i föreningar – som sympati, solidaritet, empati.

Här är alla vinnare!

Vinnaren Årets Eldsjäl 2017
Jan Mellgren. Läs mer här.

Vinnaren Årets Eldsjäl/Integration
Ali Yusefi. Läs mer här.

Vinnaren Årets Eldsjäl/Hälsa
Maria Wiklund Karlsson. Läs mer här.

Vinnaren Årets Eldsjäl/Kamratskap
Emely Crona Stenberg. Läs mer här.

Vinnaren Årets Eldsjäl/Öppen
Ashif Chowdary. Läs mer här.

Vinnaren Årets Eldsjäl/Idrottsförening
Luleå Hockey. Läs mer här.

Våra samarbetspartners

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2019. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.