Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo
Om mindre än två månader är det återigen dags för Eldsjälsgalan på anrika Berns. Ida Björnstad och Sanna Kallur ska leda galan. Glöm inte att rösta på just din favorit bland eldsjälarna.

NYHET

Ida och Sanna kommer att leda galan – två profiler som brinner för föreningslivet

Av Tobias Jansson 18 January, 2019

Eldsjälsgalan närmar sig med stormsteg.
Och nu är det klart vilka som kommer att leda galan:
Ida Björnstad och Sanna Kallur!

Rösta på din favorit inom kategorin Ledare

Visste du att…

… svenskt föreningsliv sedan 1990 har fått tillbaka över 16,3 miljarder kronor tack vare försäljning av Bingolotter och Sverigelotter.

Den 14 mars är det dags igen. Då kommer Eldsjälsgalan att hållas på Berns i centrala Stockholm, då är det åter dags för ideella spelbolaget Folkspel att hylla och dela ut priser till föreningslivets eldsjälar.

– Deras jobb sker ofta i det tysta och att nu får vara med och prisa dem tycker jag ska bli härligt, säger Sanna Kallur, som i första hand kommer att fungera som intervjureporter bland middagsgästerna ”på golvet” under galan.

Förra TV4-profilen Ida Björnstad, som numera bor i USA, ledde galan redan för två år sedan och gör nu comeback. Ida är bland annat initiativtagare till GeBortTillSport.

– Det är ett privilegium att få vara konferencier för den här galan. Alla dessa eldsjälar är stommen i föreningslivet och utan dem hade föreningslivet aldrig fungerat. Jag ser så mycket fram emot att möta alla eldsjälar och få höra om deras drivkrafter och engagemang, säger hon.

Totalt finns fem olika kategorier som kommer att få varsin vinnare under galakvällen. Bland tusentals nomineringar har totalt 17 finalister valts ut. I tre av klasserna – Ledare, Integration och Hälsa – är det fritt fram för vem som helst att rösta på sin favorit. I kategorin Årets Specialpris kommer en jury att utse vinnaren, likaså i kategorin Årets Idrottsförening (som är ett samarbete med Riksidrottsförbundet).

När kategori-vinnarna har utsetts på galakvällen kommer sedan en jury att utse den slutliga vinnaren av hela Årets Eldsjäl. Ifjol blev det Jan Mellgren, för hans enorma ideella engagemang i Göteborgs HC.

För både Ida och Sanna har föreningslivet varit viktigt under hela uppväxten.

– Jag är uppvuxen i en familj som är präglad väldigt mycket av idrott. Föreningslivet har skickat med mig en ryggsäck fullproppad med glädje, respekt för andra människor och en förståelse för att motion och slit lönar sig, säger Ida Björnstad.

Sanna blev redan som barn kontaktad av en riktig eldsjäl, vilket blev startskottet för hennes framgångsrika friidrottskarriär.

– Det fanns eldsjälar som såg mig och min syster och som tyckte att vi skulle börja med friidrott. Det är jag så tacksam för idag – därför ligger den här typen av engagemang mig väldigt varmt om hjärtat, säger hon.

Den som vill följa Eldsjälsgalan kommer att kunna göra det på Expressen.se – både via tv-inslag och artiklar – under galakvällen. Även Folkspels egna kanaler (den här sajten, Facebook och Instagram) kommer att uppdateras kontinuerligt den 14 mars.

Rösta på din favorit inom kategorin Ledare

Våra samarbetspartners

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2019. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.