Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo
Lasse Åberg – eller Stig-Helmer – bjussar på ett klassisk svensk rätt, och berättar att brandkåren kommit tre gånger genom åren när han har stekt bacon … Foto: Yessica Thor och Peter Claesson.

Hälsa

Kändisarnas populära kokbok – nu kan den äntligen bli din

Av Tobias Jansson 21 November, 2018

Lasse Åbergs bruna bönor med fläsk. Loa Falkmans älgrulle. Och Uno Svenningssons panerade strömming.
I Blå Kokboken 2 finns de recepten och många fler – och dessutom gripande berättelser där tolv svenska män talar ut om prostatacancer.

Rösta på din favorit i kategorin Hälsa

Visste du att…

… svenskt föreningsliv sålde Bingolotter och Sverigelotter för drygt 486 miljoner kronor under 2017, och att hela överskottet (164 miljoner kronor) har gått direkt tillbaka till föreningarna.

Blå kokboken 2 är uppföljaren till succéböckerna Rosa kokboken 1 och 2 samt Blå Kokboken 1 som alla har släppts av författaren, entreprenören och konstnären Anna Benson. Hundra kronor per såld kokbok går direkt till Mustaschkampen och prostatacancerforskningen; och det är en bok i vilken tolv kända svenska män delar med sig av sina favoritrecept, sina liv och sina möten med prostatacancer.

Estradören och sångmannen Loa Falkman är en av de tolv männen som medverkar i Blå Kokboken 2.
– Jag har tidigare varit barncancerambassadör. Det är det som är positivt med att vara en officiell person, att man kan hjälpa till med sådant här. Jag går själv och kolla allt, en gång om året, även prostatan såklart, säger han.

Lasse Åberg:
– Jag är inte världens bästa kock. Det har hänt tre gånger att brandkåren kommit – just när jag har stekt bacon!

Anna Benson, som alltså är initiativtagare till de populära kokböckerna, berättar:
– Förutom att samla in pengar till Prostatacancerförbundet så hoppas jag att budskapet ska nå ut till så många som möjligt för att förhoppningsvis hjälpa, stödja, inspirera, motivera och till och med underlätta i kampen mot cancer.

Hon fortsätter:
– Detta är mitt sätt att bidra. Alla känner någon som har fått cancer och jag har ett ex som dog av det, och därför brinner jag för de här frågorna, säger Anna.

Torsten Tullberg – som är kampanjledare för Mustaschkampen – tycker se sig en något förändrad attityd bland män.
– Att många inte känner till att prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom beror till stor del på att män inte talar om sin hälsa eller sina sjukdomar. Var tredje svensk man har svårt att sätta ord på sina känslor och bara fyra av tio män har pratat känslor med en manlig vän den senaste månaden. Det anses helt enkelt jobbigt, säger han, och fortsätter:
– Men jag upplever faktiskt att mansrollen är under förändring. Allt fler unga män pratar i dag om känslor och vågar också tala om sin hälsa, och det är betydligt lättare att göra något åt sin hälsa om man är öppen för att prata om den.

Följande män medverkar i Blå Kokboken 2: Lasse Åberg, Daniel Paris, Jesper Blomqvist, Glenn Hysén, Robin Bengtsson, Staffan Olsson, Steffo Törnquist, Thomas Wassberg, Tobias Karlsson, Uno Svenningsson, Loa Falkman, Thomas Bodström.

Vill du också ha Blå Kokboken 2? Vi lottar ut tio exemplar. Skriv ett mejl och en kort motivering till: tavling@waspcommunication.se

Vi använder endast inskickad data till att lotta ut tio exemplar av Blå Kokboken 2. Datan sparas endast till 15 december 2018.

Våra samarbetspartners

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2019. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.