Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo

Vinnare/Årets idrottsförening

I Luleå satsas lika mycket på tjejerna

Av Tobias Jansson 15 March, 2018

För några år sedan tog Luleå Hockey ett banbrytande beslut: Att satsa lika mycket på damhockeyn som herrhockeyn.
Nu belönas initiativet med vinst i kategorin Årets Eldsjäl/Årets Idrottsförening.
– Det känns fantastiskt bra, man är nästan chockad av känslan.

“Idrott på lika villkor i en jämställd förening”, är den paroll under vilken Luleå Hockey/MSSK verkar sedan några år. Det är fina ord – men det gäller att leva upp till dem också. Och det gör föreningen från Norrbotten.
– Vår långsiktiga inriktning är att öka intresset för ishockey och inte minst förbättra förutsättningarna för kvinnor och tjejer, säger Stefan Enbom, vd för Luleå Hockey.

När principbeslutet om satsning på damhockey fattades var alla rörande överens. Varför bara spela på ena planhalvan, varför bara ha verksamhet för killar när det finns så många tjejer som vill spela?

Och ambitionerna är höga. Visionen är att tjejerna i framtiden också ska kunna vara heltidsproffs och det finns långt gångna planer på att dra igång ett hockeygymnasium för tjejer.
– Jag vet hur hårt vi jobbar och vi har bara påbörjat resan!

Våra samarbetspartners

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2019. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.