Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo
Mikaela Laurén vill inget hellre än att bli mamma och gjorde därför en kort comeback – för att tjäna pengar för en IVF-behandling.

Nyhet

Mikaela Laurén om sin tomhet: ”Den är faktiskt brutalt jobbig”

Av Tobias Jansson 15 April, 2019

Mikaela Laurén har precis avslutat sin boxningskarriär – eller inte?
– Jag vet inte alls vad som hade hänt med mig om det inte hade funnits ett föreningsliv, säger hon.

Pontus Kåmark: ”Jag fick nästan en chock … när jag såg sonens tränare”

Visste du att…

… svenskt föreningsliv sålde Bingolotter och Sverigelotter för drygt 459 miljoner kronor under 2018, och att hela överskottet (177 miljoner kronor) har gått direkt tillbaka till föreningarna.

43-åriga Mikaela Laurén har en lång, och brokig, idrottskarriär att se tillbaka på. Hon började som simmerska, nådde världseliten – men dömdes för såväl dopnings- som vapenbrott när simkarriären var på upphällningen.

Där kunde allt ha tagit slut, men Mikaela bestämde sig under fängelsevistelsen att hon skulle ha sin revansch – och började med boxning.

Det gick rätt bra, det också.

Hon vann flera världsmästarbälten men sommaren 2018 kände hon att det fick vara nog.

– Det finns en stor tomhet när en inrutad vardag tar slut och man inte riktigt vet vad man ska göra, även om man har tusen projekt i skallen, säger hon.

Eftersom Mikaela och hennes man vill testa en IVF-behandling för att bli föräldrar, så valde hon att göra comeback i helgen. Utan att egentligen ha varit tränad för det, och det blev förlust, men också pengar in på det där IVF-kontot.

När Mikaela ska berätta om vilka som betytt mest för hennes karriärer väljer hon en riktig eldsjäl inom boxningen.

– ”Leffe” Carlsson, som varit boxningstränare i över 50 år. Så mycket som han har ställt upp. Jag är ju gammal simmare som haft ett antal ideella ledare och föreningar i mitt liv, men utan alla dem vet jag inte vad som skulle ha hänt med mig. Alla dessa som gör så fantastiskt bra saker är så viktiga för samhället och inte minst för alla ungdomar.

Hur känns det då att vara före detta elitidrottare?
– Det känns brutalt jobbigt. Det blir en tomhet som är svår att beskriva. Att gå från ett liv som har total fokus på en enda sak till ett helt annat liv… Nej, det är jobbigt. Förut var livet så inrutat och man visste exakt vad man skulle göra, och det fanns en stor trygghet i det.

Våra samarbetspartners

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2019. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.