Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo
Senioridrotten i fokus i kategorin Årets Idrottsförening.

Förening

Dags att nominera – vilken idrottsförening vill du lyfta fram?

Av eldsjal 4 May, 2018

Den 15 oktober är sista dagen.
Så passa på att nominera just den idrottsförening som du tycker förtjänar att vinna i Årets Eldsjäl.
Allt som krävs är att det är en idrottsförening som värnar om senioridrott.

Nominera din eldsjäl i kategorin Årets Idrottsförening

Årets Idrottsförening är en kategori som ”ägs” av Riksidrottsförbundet. Vid senaste galan vann Luleå Hockey kategorin – och då var det jämställdheten som stod i fokus.

Denna gång är det senioridrotten som är i centrum.

– Vi pratar ofta om hur viktigt det är för barn och ungdomar att röra mer på sig, och det är väldigt bra att det finns en livlig debatt om det. Men ibland glöms de äldre bort. Vi vill därför lyfta de idrottsföreningar som tar senioridrotten på allvar. Genom regelbunden träning kan man förebygga fallskador och mängder av andra åkommor som man kan åka på som äldre, säger Carina Olofsson, projektledare på Folkspel.

Nominera din eldsjäl i kategorin Årets Idrottsförening

Har du något tips på vad som krävs för att man ska blidka juryn som utser de fyra finalisterna i varje kategorin Årets Idrottsförening?
– Skriv en utförlig och bra nominering där du verkligen beskriver och berättar varför idrottsföreningen som du nominerar gör skillnad i seniorernas vardag. Var gärna lite personlig. Skriv hellre tre meningar för mycket än en för lite. Vi är flera personer som läser igenom varenda nominering flera gånger, så ta chansen – kanske blir det just din nominerade idrottsförening som vinner på Eldsjälsgalan nästa år.

Årets Eldsjäl arrangeras av Folkspel, föreningslivets egna spelbolag där allt överskott går direkt tillbaka till föreningarna. Samtliga finalister tilldelas 10 000 kronor i personligt stipendium. Vinnaren av varje kategori får sedan ytterligare 50 000 kronor till sin verksamhet och den slutliga vinnaren kan räkna in 15 000 kronor till plus en bil från Volkswagen.

Nominera din eldsjäl i kategorin Årets Idrottsförening

Våra samarbetspartners

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2019. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.