Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo

Finalister

Fyra verkliga hjältar – här är alla finalister inom kategori Integration

Av Tobias Jansson 5 June, 2018

Här är alla finalister inom kategori Integration. Fyra verkliga hjältar. Fyra människor som jobbar för att berika mångfalden och hjälpa människor – oavsett bakgrund, förutsättningar, hudfärg, etnicitet, religion eller sexuell läggning – att bli en del av föreningen eller gruppen.

Gemensamt för de fyra är att de lägger ner otroligt mycket tid på att få andra att känna sig sedda och på att få andra att må bättre. De är med andra ord fantastiska eldsjälar.

Rösta fram den du vill ska bli Årets Eldsjäl inom Integration!

Kom ihåg att röstningen är gratis och pågår ända fram till Eldsjälsgalan i mars 2019 – och det gäller alla kategorier. Du får rösta en gång per kategori.

Rösta på din Eldsjäl här!

Ali Demicri

Blev fotbollstränare för Syrianska i Västerås av en slump, men fortsatte när ett antal stökiga killar sökte sig till laget. Är lika mycket förebild och mentor som fotbollstränare.  Läs mer.

Per-Erik Dahlin

Efter ett liv i fotbollens tjänst tänkte ”Dallas” varva ner – men ett gäng nyanlända ungdomar fick honom att tänka om. Jobbar med fotboll och svenska språket för att få ensamkommande att känna sig mer hemma i Sverige. Läs mer.

Solvei Envall

Har bildat en förening i Ljusdal där tjejer med invandrarbakgrund ges möjlighet till fysisk träning och idrott –
men backar upp det med massor av andra aktiviteter också. Läs mer.

Pontus Berger

Inspirerades av Filip och Fredrik och drog igång ett innebandylandslag i Somalia – samtidigt som han tog tjänstledigt från sitt civila jobb för att ideellt jobba heltid under drygt ett år med integration och innebandy i utsatta stadsdelen Bergsjön utanför Göteborg. Läs mer.

Rösta på din Eldsjäl här!

Våra samarbetspartners

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2019. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.