Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo
Foto: Bildbyrån

Eldsjälsgalan

”Vi visar att det går – bara man vill”

Av Tobias Jansson 15 March, 2019

För snart fem år sedan fick Jessica Wallblom nog – och startade en egen gymnastikförening. Resten är en framgångssaga utan motstycke.
– Jag gör det här för alla barn som vill hålla på med gymnastik. Jag är så glad för detta, säger hon, efter att ha blivit Årets Eldsjäl inom kategorin Hälsa.

Visste du att…

… svenskt föreningsliv sålde Bingolotter och Sverigelotter för drygt 459 miljoner kronor under 2018, och att hela överskottet (177 miljoner kronor) har gått direkt tillbaka till föreningarna.

Applåderna inne på Berns ville aldrig tystna. Och tårarna bara rann.
Jessica Wallblom tröttande en dag på toppning och selektering av barn i för låg ålder. Hon tyckte – och tycker alltjämt – att gymnastiken ibland lever efter ett förlegat system.

Hon lämnade sin etablerade anrika klubb, drog igång en egen (Mälarögymnasterna) – som nu närmar sig 1 000 medlemmar.
– Vår förening visar att det går om man vill. Man kan både ha en bra värdegrund och bygga starka gymnaster. Men det finns ett klimat inom hela gymnastiken där många tror att en breddförening som satsar på en god värdegrund inte kan fostra elitgymnaster. Det är bara skitsnack. Om Sverige ska få fram fler gymnaster på hög nivå i framtiden måste vi behålla fler barn upp i högre åldrar.

Vilka saker är viktigast i ledarskapet för att behålla barnen i idrotten?
– Att se alla barn. Att ge dem utveckling och möjlighet att lära sig nytt. Att se till att de har roligt.

Våra samarbetspartners

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2019. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.