Louise Årets Eldsjäl i kategorin Hälsa

Tillsammans med sin fyrfota vän vårdar hon det friska hos sjuka barn. Louise E Chatteli har utsetts till Årets Eldsjäl i kategorin Hälsa.

Folkspel valde, med anledning av den allmänna risken att smittas av coronaviruset bedöms som mycket hög – att ställa in Eldsjälsgalan 2020. Däremot har det naturligtvis utsetts välförtjänta vinnare i ett antal kategorier.

En av de stora vinnarna blev Louise E Chatteli. I hård konkurrens tog hon hem utmärkelsen som Årets Eldsjäl i kategorin Hälsa.

Utöver den stora äran får Louise 10 000 kronor för sin finalplats, 15 000 kronor ytterligare för slutsegern samt 50 000 kronor att använda till ett projekt inom sin verksamhet.

– Det betyder inte bara mycket för mig. Nu kan jag åka rikstäckande med mitt projekt. Till Malmö, till Göteborg och besöka många fler än i dag.

Med på besöken för att roa och bidra med ett välbehövligt avbrott i det som till vardags ofta handlar om långvariga sjukhusvistelser och allvarliga sjukdomar är hästen Hannibal.

– När jag är ute på mina besök känner jag verkligen att jag gör något som är bra för andra människor och det kan jag leva på länge. Och jag är helt fascinerad över hur Hannibal beter sig och mer eller mindre kommunicerar med barnen, säger Louise och fortsätter:

– Hästar kan ta fram oväntade sidor av människor och Hannibal är verkligen bra på det. Han är en riktig kanonhäst, och om jag som jobbar med hästar kan vara med och göra detta, så är det ju det jag ska göra, säger Louise.