Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo

Om Folkspel

Av Petter Jennervall 22 February, 2016

16 miljarder kronor till Sveriges föreningsliv.
Det är vad ideella Folkspel har bidragit med under 25 år. Pengarna har gått rakt in i föreningarna, gett dem växtkraft och hjälpt människor att må bättre.
– Vårt uppdrag är att ge föreningar och människor förutsättningar att fortsätta utvecklas, säger Folkspels vd Hans Sahlin.

Sveriges föreningsliv är unikt i sitt slag. Överallt i vårt avlånga land finns det föreningar och organisationer som samlar människor med gemensamma intressen under organiserade former. Alla får vara med och alla är välkomna i gemenskapen.

Men ett blomstrande föreningsliv är inget som finns naturligt i ett samhälle. Det krävs engagemang, tid och – framför allt – pengar. Och det är här Folkspel kommer in i bilden. Totalt har Folkspel bidragit med 16 miljarder kronor till Sveriges föreningsliv.

– Folkspel är föreningslivets egna spelbolag och vi har genererat otroliga 16 miljarder kronor till Sveriges föreningsliv under de 25 år som vi har verkat, säger Folkspels försäljningschef Johan Lindqvist.

 

Ideellt och politiskt obundet
Vad är då Folkspel mer konkret? Jo, det är en ideell och politiskt obunden organisation som har 74 riksorganisationer, spridda över hela landet, som medlemmar. Uppdraget är att generera pengar till dem.

– Allt överskott går direkt tillbaka till föreningslivet eftersom det i Folkspel inte finns några privata vinstintressen. På så sätt hjälper vi Sveriges föreningar och riksorganisationer att få en stabil ekonomisk tillväxt, säger vd Hans Sahlin.

Att vara medlem i en förening är för de flesta en källa till trygghet, gemenskap och glädje. Och det finns många föreningsmedlemmar i vårt land. Närmare bestämt 5 miljoner – alltså mer än halva Sverige.

– Vårt uppdrag är att ge dem förutsättningar att fortsätta utvecklas, säger Hans Sahlin.

 

Föreningslivet är bra för alla
Genom Folkspels lotteriprodukter tjänar medlemmarna de pengar som gör att de kan fortsätta bedriva sin verksamhet. Den mest kända produkten är förstås Bingolotto som varit med sedan starten och nu firar 25-årsjubileum.

– De lite nyare tillskotten i Folkspelsfamiljen är Sverigelotten, Bingolottos Julkalender samt Online-Bingo på bingolotto.se. Allihop är fantastiska produkter med enorm potential att inbringa välbehövligt klirr i föreningskassorna, säger Folkspels marknadschef Henrik Lindroth, och fortsätter:

– Vårt syfte, ändamål och tro är att alla människor oavsett bakgrund eller förutsättningar har rätt att må bra. Svenskt föreningsliv främjar hälsan, integrationen och respekten för andra. Sveriges föreningar gör helt enkelt Sverige bättre för alla.

Mikael Johansson är föreningssäljare på Folkspel och han trivs verkligen med sitt jobb.

– Med tanke på världen i dag är det lätt att känna att ens jobb ska betyda något. Att det hjälper andra människor. Och vi som jobbar på Folkspel, eller säljer Folkspels produkter, vet att vi varje dag gör insatser som faktiskt bidrar till att göra Sverige friskare, aktivare och bättre.

 

Våra medlemmar är 74 riksorganisationer runt om i Sverige

Här är Folkspels alla medlemmar.

Våra samarbetspartners

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2019. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.