Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo

Tävlingsregler – Årets Eldsjäl

Av Folkspel 27 February, 2016

Här finns allt du behöver veta om Årets Eldsjäl – nominering, röstning, tävlingsregler, juryarbete...

Nominering

Möjligheten att nominera öppnade i alla kategorier den 1 april 2018. Du nominerar kandidater på www.aretseldsjal.se
Möjligheten att nominera stänger i de olika kategorierna enligt följande:

INTEGRATION – 11 maj 2018
HÄLSA – 31 juli 2018
IDROTTSFÖRENING – 15 oktober 2018
LEDARE – 16 november 2018

Kategorier och nomineringskriterier

Integration
Vet du någon som ser till att alla kan och får vara med, oavsett vem de är och var de kommer ifrån? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Integration” skall den du nominerar aktivt jobba för att berika mångfalden och hjälpa människor – oavsett bakgrund, hudfärg, etnicitet, religion eller sexuell läggning – att bli en del av föreningen eller gruppen.

Hälsa
Vet du någon som får andra att må bra? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Hälsa” skall den du nominerar hjälpa människor runt omkring sig att må bra, fysiskt och/eller psykiskt.

Årets Idrottsförening
Idrott och rörelsen är nyttigt – hela livet. Därför kommer Årets Idrottsförening vara en förening som verkligen slår ett slag för idrott och motion högt upp i åldrarna. Som tar hand om de äldre och värnar om dem.

Ledare
Vet du någon som är en riktigt bra ledare? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Ledare” skall den du nominerar vara en ideell ledare som är ett föredöme och en förebild för alla i föreningen, laget eller gruppen.

Specialpris
En helt ny kategori som inte går att nominera till, men som kan omfatta egentligen alla sorters eldsjälar som kanske inte passar in i någon av de ovanstående. En jury utser finalisterna.

Juryn
När nomineringsperioden är stängd i en kategori sammanträder en jury för att bland alla nominerade välja ut fyra stycken finalister i aktuell kategori.

• Juryn utses av Folkspel och juryns ordförande är Hans Sahlén (vd Folkspel).
• Varje kategori har sina nomineringskriterier. Juryn äger rätt att flytta nominerade till annan kategori om man finner det passande.
• Juryn har ensamt rätten att utse finalisterna utifrån vilka nominerade som i högst utsträckning uppfyller nomineringskriterierna.
• Juryn är inte skyldig att utse någon vinnare om det, enligt juryns uppfattning, saknas nominerade som uppfyller nomineringskriterierna.
• Ofullständiga och/eller felaktiga nomineringar som inte uppfyller nomineringskriterierna äger juryn rätt att diskvalificera.
• Juryns val av finalister publiceras på www.aretseldsjal.se cirka två veckor efter det att nomineringsperioden har stängt.
• Juryn meddelar ej de nominerade som inte har gått vidare.
• Tävlingsregler, kategorier och priser kan när som helst varieras eller ändras.
• Juryns beslut är slutgiltigt och kan inte överklagas.

Röstning

När de fyra finalisterna presenteras på www.aretseldsjal.se öppnar också möjligheten att rösta på kandidaterna.

• Röstning sker enbart på aretseldsjal.se
• Alla har möjlighet att rösta.
• Du får enbart rösta på en kandidat i respektive kategori.
• Det kostar ingenting att rösta.
• Röstningen är öppen till och med 1 mars 2019.
• Vinnaren i respektive kategori avslöjas på Eldsjälsgalan i mars 2019.

Våra samarbetspartners

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2019. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.