Annons – Innehåll från Folkspel
folkspel logo

En av oss blir Årets Eldsjäl 2019

Vardagshjältar som brinner för andra – och som lägger ner kraft, tid och energi på det. Här är finalisterna i respektive kategori i Årets Eldsjäl. Rösta på din favorit. I slutfinalen på Berns den 14 mars presenteras Årets Eldsjäl i de olika kategorierna samt en slutvinnare av Årets Eldsjäl.

Finalister / Ledare

Visa Dölj

Patricia Daoud Naperotti

Kategori: Ledare

I snart tio år har Patricia Daoud Naperotti jobbar med Ung Fritid i Trollhättan – som hjälp massa nyanlända att komma in i svenska samhället.

Per & Ulla Torslund

Kategori: Ledare

På bara tre år har makarna Per och Ulla Thorslund byggt upp en blomstrande motocrossverksamhet i Knutby – och inte minst fått tjejer att intressera sig på allvar.

Claes Eriksson

Kategori: Ledare

Classe Eriksson är den ”gamla” sortens eldsjäl; en sådan som gör och har gjort allt och som lever för sin förening dygnet runt och året om.

Ken Kvist

Kategori: Ledare

Ken Kvist är ett energiknippe som sprider positiva vibbar omkring sig – och som alltid försöker vara tydlig i allt han gör.

Finalister / Integration

Visa Dölj

Pontus Berger

Kategori: Integration

Pontus Berger och hans svensk-somaliska ungdomar gör stora framsteg – både på innebandyplanen och i livet utanför.

Ali Demirci

Kategori: Integration

”Jag är som en extrapappa, en extramamma, en kompis, en tränare… Detta är hela min fritid”, säger 41-åringen

Solvei Envall

Kategori: Integration

Ett tjugotal tjejer med invandrarbakgrund finner glädje och gemenskap tack vare Solvei Envalls ideella arbete.

Per-Erik Dahlin

Kategori: Integration

Per-Erik ”Dallas” Dahlin har sysslat med fotboll i hela sitt liv. Sedan några år tillbaka hjälper han ensamkommande att både träna fotboll – och lära sig svenska.

Finalister / Hälsa

Visa Dölj

Jessica Wallbom

Kategori: Hälsa

Jessica Wallblom hade fått nog av toppning och selektering av barn. Så hon startade en ny förening. På fyra år har Mälarögymnasterna vuxit från ingenting till snart 700 medlemmar.

Lisa Hegmegi

Kategori: Hälsa

Lisa Hegmegi har levt hela sitt liv i en simbassäng. Och för tre år sedan började hon engagera sig i de barn och ungdomar som inte har det så lätt att ta sig in i föreningslivet.

Niclas Wennerlund

Kategori: Hälsa

Niclas Wennerlund letade förgäves efter en bra och rolig träning till sin dotter. Till slut tog han saken i egna händer och skapade Bara Vanlig.

Peter Lööf

Kategori: Hälsa

Som ung kämpade Peter Lööf med ätstörningar. Han vet vad en hjälpande hand kan betyda. Därför har han ägnat sitt liv åt att stötta unga som behöver hjälp av olika anledningar.

Finalister / Årets Idrottsförening

Visa Dölj

Iksu Umeå

Kategori: Årets Idrottsförening

Vattengympa i all ära, men Iksu satsar också hårt på landbaserad träning för äldre. Den sociala kontexten är också viktig, och vissa av pensionärerna åker numera till och med på träningsresa tillsammans.

Korpen Växjö

Kategori: Årets Idrottsförening

Korpen Växjös verksamhet bara växer – och är en kombination av motion och socialt umgänge. Här finns till och med aktiva som snart fyller 90 år.

Enskede IK

Kategori: Årets Idrottsförening

Det blev succé direkt när Enskede IK drog igång gå-fotboll. Istället för att fotbollsplanerna gapar tomma på dagtid fylls de nu av pensionärer.

Narva Boxningsklubb

Kategori: Årets Idrottsförening

Narva Boxningsklubb tar idrott för äldre på allvar. Alla deltagare intygar också hur otroligt rolig och nyttig boxningsträningen är.

Finalister / Specialpris

Visa Dölj

Vinnaren presenteras i god tid före galan

Kategori: Specialpris

Senaste nytt

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2019. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.