Vad är Årets Eldsjäl

Vi på ideella Folkspel inledde Årets Eldsjäl för 13 år sedan och syftet är att lyfta fram eldsjälar inom föreningslivet. Sedan fyra år tillbaka driver vi Årets Eldsjäl tillsammans med tidningen Expressen. Sedan maj 2019 har vi även ett redaktionellt samarbete med sajten Föreningsliv, som fram till januari i år har haft 2,5 miljoner unika besökare.

Under det senaste året har vi kunnat ta del av en artikelserie och podcast om att idrottandet blivit en klassfråga. Vi har fått se och höra Ellen berätta om att ett funktionshinder inte hindrar henne från att försöka bli bäst i orientering. Vi har läst om Adam, som mot alla odds, överlevde ett timslångt hjärtstopp.

Varje år nominerar och röstar svenska folket fram eldsjälar på aretseldsjal.se som inkluderar både idrott och organisationer. Totalt har tusentals nomineringar lämnats in och vi kommer att fortsätta att lyfta alla dessa fantastiska människor.
Samtliga finalister i Årets Eldsjäl presenteras sajten Föreningsliv med både text och rörligt material.
Under Eldsjälsgalan, som genomförs i mars varje år, koras och hyllas sedan finalister och pristagarna i varje kategori.

Årets Eldsjäl drivs av Ideella Folkspel och tillhandahåller produkterna Bingolotto och Sverigelotten. Vårt uppdrag är att erbjuda ett ansvarsfullt utbud av spel där vinsterna går tillbaka till samhället, och där gör skillnad.

Vi har gjort det sedan starten 1991, och under alla år har Folkspel bidragit med över 16,8 miljarder kronor till goda ändamål – till glädje för miljoner människor.